CLT on uuden ajan puurakentamista, jossa yhdistyvät puun luontaiset rakennustekniset ominaisuudet sekä rakentamisen tehokkuus. Monipuolinen materiaali sopii yhteen muiden rakennusmateriaalien kanssa ja luo mahdollisuuksia uudenlaiselle arkkitehtuurille. Valitsemalla CLT:n saat terveellisen ja hengittävän kodin, joka on rakenteeltaan jämäkkä ja kestävä.


CLT-RAKENTAMISEN EDUT

Pr-Rakenne-clt.jpg

Tehokasta rakentamista

Elementti on samanaikaisesti valmis sisäseinä sekä kantava rakenne, nopeuttaen näin rakentamista. Elementit voidaan työstää haluttuihin mittoihin hyvin tarkasti, jolloin rakennus on tiivis ja viimeistelty.

pr-rakenne-clt2.jpg

Terveellinen sisäilma

Puu toimii luonnollisena höyrysulkuna, joten rakenteissa ei tarvitse käyttää muovia. Rakennuksessa on puhdas sisäilma, kun rakenne luovuttaa ja vastaanottaa kosteutta olosuhteiden mukaan.

pr-rakenne-clt3.jpg

Kestävä ja turvallinen

CLT-elementillä on hyvä ääni- sekä lämpöeristävyys. Massiivipuu sekä ristiinliimattu rakenne on jäykkä ja lähes värähtelemätön. Hyvä paloturvallisuus. Massiivipuu hiiltyy, mutta ei syty nopeasti sekä säilyttää rakenteellisen lujuuteensa tulipalon sattuessa.

pr-rakenne-clt4.jpg

Ekologinen

Elementtien valmistukseen voidaan käyttää nopeasti uusiutuvaa, kestävästi kasvatettua metsäpuuta. Valmistuksessa hukkapuun osuus on pieni. Kohdissa, joissa massiivipuuelementin käyttö ei ole mahdollista, käytämme ilmansulkupaperia.